Day in the Life | Kobus & Moen

20 september 2018 | By Day in the Life | No comments

Soms heb je zo’n shoot waar je je enorm op kunt verheugen. Zo ook zeker deze shoot, want we kennen Nicoline en Dennis nu een paar jaar. Ze trouwden namelijk een paar jaar terug en we mochten toen hun bruiloft vastleggen. Een bruiloft in Heenvliet, want ze komen uit die omgeving. Toen ze twee-en-een-half jaar terug Kobus kregen, mocht ik er ook fotograferen. En nu baby Moen geboren is, heb ik een Day in the Life bij ze gedaan.  Read More

Zwangerschapsshoot Miranda & Tom

24 juni 2018 | By Geen categorie | No comments

Baby’s in Tilburg

Ja, een zwangerschapsshoot, maar dan niet met van die “ik hou mijn buik-vast”-foto’s. En liefst ook niet met foto’s waar “hij dan haar buik vasthoudt”. Kortom: kom gewoon een middag langs en maak een aantal mooie beelden. Aldus de opdracht van Miranda. En van Tom natuurlijk, maar in de eerste plaats van Miranda, want zij is zwanger. Hier al 36-en-een-halve-week. En deze shoot kreeg ze kado van haar schoonmoeder, hoe tof!

Read More

Kraamshoot Zoetermeer | Twee lieve kindjes op de foto

30 november 2017 | By Day in the Life | No comments

Nancy en Rens kennen we eigenlijk al best een hele tijd. En het is best bijzonder dat we ze al zo vaak hebben mogen fotograferen. Het begon met een loveshoot, toen hun bruiloft, vervolgens een zwangerschapsshoot en nu ook een kraamshoot. Hun jongste is namelijk net geboren. Dus Ramon in de auto naar Zoetermeer, voor een fijne familiereportage van 4 mooie mensen.

Dit gezin bestaat dus uit 4 mensen, maar er zijn ook nog twee katten van groot belang. Uiteraard komen die ook in de fotoserie voor. Wat Ramon zo leuk vond aan deze reportage was niet alleen het feit dat we dit stel natuurlijk al een paar keer hebben mogen meemaken, op diverse bijzondere momenten van hun leven, maar ook het feit dat hun oudste 2,5 is. En wie is er ook “tweeeneenhalluf”? Yes, onze Emmily. Dus tijdens de shoot zag hij talloze overeenkomsten. Kinderen zijn allemaal compleet uniek en verschillend, maar ook zo “hetzelfde” : ) Een feest van herkenning dus.

Deze shoot vond in de middag plaats. Van een uur of 11 tot een uur of 3, zodat het niet te druk is. Want die eerste weken na de geboorte zijn toch altijd wel erg heftig. En ieder gezin heeft zijn eigen geboorteverhaal en beleving. Dus daarom netjes overdag fijne foto’s. Zie hier het resultaat. Read More

Tips om zelf je familie te fotograferen | Familiefoto’s

26 november 2017 | By Persoonlijk | No comments

Een tijdje geleden zijn we voor Mon et Mine begonnen met het maken van enkele video-blogs, oftewel vlogs. Omdat Real Family Life onderdeel is van ons leven wilden we ook graag een keer wat zeggen over het belang van echte foto’s van je familie. En natuurlijk is het heerlijk om eens in de zoveel maanden of jaren een fotograaf te hebben die jouw dag kan vastleggen, hoe tof is om zelf ook beelden te maken?

We geven je dus graag enkele tips op ons Youtube Kanaal. Allemaal in het Engels, gewoon omdat het bereik dan net wat groter is, maar waarschijnlijk voor de meeste mensen prima te volgen. Een overzicht van de punten waar we het over hebben?

Probeer het gevoel te vangen in je familiefoto’s

Natuurlijk is het fijn om “mooie” foto’s te maken van je kind, maar vergeet ook zeker die kleine details niet. Een foto van voetjes in het gras, foto’s van kleine vieze handjes of een detailshot van het favoriete knuffeldier van je kind. Alles wat heel specifiek is voor jou, jouw familie en jullie leven is het waard om vastgelegd te worden.

Ik weet niet hoe het komt, maar Emmily is gek op rijst. En het liefst knoeit ze die rijst ook op zoveel mogelijk plekken. Deze foto laat onze oplossing zien: buiten op het terras eten. Dat scheelt weer een keer de kamervloer dweilen.

Tips voor familiefoto's: wees eerlijk.

Niet teveel lachen voor de foto

Wat je ook doet, probeer je kind niet teveel te laten lachen voor de camera. Wanneer je vraagt of je kind even vriendelijk wil lachen, train je hem of haar eigenlijk om een mini-toneelstukje op te voeren voor de camera. De volgende keer dat je een foto wilt maken weet je kind al dat je iets verwacht van hem of haar. Het resultaat? Foto’s waar je niet echt je kind op ziet, maar een weergave van hoe hij of zij denkt dat jij hem/haar wilt zien, namelijk “lachend”. Zonde toch?

Creatief portret van meisje in zwartwit.

Geef wat context in je beeld

Probeer om niet alleen foto’s te maken waar je kind groot op staat, maar ook foto’s waar je veel van de omgeving ziet. Met name die omgeving kan veel vertellen over bijvoorbeeld het “naar bed ritueel”, jullie woonkamer (toen jullie kindje nog klein was), jullie huis in het algemeen, kortom: hoe het complete leven er toen uitzat. Als ik die foto hieronder zie, verheug ik me direct weer op de zomer. Lekker in het gras zitten, kleedje met wat speelgoed en quality time met je kind.

En vergeet vooral ook je familie niet. De relatie tussen je kind(-eren) en familie is niet alleen van waarde voor jou, maar ook voor je familieleden en je kind. Hoe vanzelfsprekend zo’n foto nu misschien ook lijkt, later kan dezelfde foto van onschatbare waarde blijken.

Vader met dochter in de tuin aan het spelen.

Maak eerlijke familiefoto’s

En wees vooral eerlijk; fotografeer niet alleen de blije dagen, maar ook die dagen dat je kind een complete “meltdown” heeft. En niet alleen de verjaardagen en zonnige dagen en feestdagen, maar ook de meest doordeweekse dag. Er hoeft niet altijd iets spectaculairs te gebeuren op een foto.

Denk ook aan foto’s waar je kind aan het eten is, of hij of zij onder het zand zit. In principe is elke herinnering later goud waard. Helemaal wanneer je achteraf beseft dat datgene wat zo normaal bleek eigenlijk heel bijzonder was.

Nu we het toch over eerlijk fotograferen hebben: zorg dat je zelf ook in de foto’s te zien bent. We horen zelf vaker tijdens de shoots dat moeders niet al eerder op de foto wilden na de bevalling. Want het “babyvet” was nog niet verdwenen. Dus geen kraamshoot, maar een shoot van je kindje wanneer het een paar maanden oud is. Zonde toch? Want jouw kind ziet niet dat je eigenlijk nog 2 kg “te zwaar” bent, of dat je haar niet optimaal zat. Gun je kind jouw eerlijke foto’s ook 🙂 Ik laat je hieronder een foto zien met mijn eigen “zwakke plek”. Ja, kipfiletjes inderdaad en ik werk er aan in de sportschool, maar ze zullen nooit helemaal weggaan. Ik heb zelfs mijn armen extra aangespannen. Maar dat gevoel van knuffelen met je kind op schoot, de beweging van het schommelen, de wind in je haren… dat is meer waard dan dat ik liever mijn bovenarm niet laat zien.

Moeder met kind op schommel familiefoto.

Zorg dat je klaar zit voor het moment

Zorg er voor dat je ergens een cameraatje hebt liggen. Dit heeft echt niet altijd een spiegelreflex te zijn. Zolang je er foto’s mee kunt maken is het helemaal top. Wij maken ook met regelmaat foto’s en filmpjes met onze iPhone. Gewoon omdat dat apparaat op dat moment meegenomen is. Of omdat hij naast ons ligt wanneer we op de bank zitten. Kortom: wees niet te kritisch op jezelf en op de foto’s. Is het een moment om te herinneren? Top!

Boek ook eens een Day in the Life shoot

Als afsluiter willen we je nog meegeven dat je in sommige gevallen best een vriend of familielid kunt vragen om een paar foto’s te nemen. Wij hebben dit wel eens gevraagd aan onze broer (zie onderstaande foto) en zus en het was geen probleem om zo’n foto even te maken. Dan sta je toch een keer samen op de foto. Maar wil je nu echt een complete dag, of een halve dag, uit jullie leven vastgelegd hebben? Kijk dan vooral even verder naar onze mogelijkheden met betrekking tot Day in The Life sessies. We geven je graag meer info!

Familie lezend op de bank met vader, moeder en klein kindje.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Familiesessie Den Haag | Een lief klein meisje

13 november 2017 | By Gezinsfotografie | No comments

Wat een mooi meisje! En wat is ze vrolijk, he! Het is heerlijk om foto’s te maken bij een gezin dat zo in balans lijkt met het ouderschap. Nu zijn Poejan en Afzal twee hardwerkende ondernemers. Mensen die samen een praktijk hebben én een dochter. Op zich een behoorlijke uitdaging, maar dat zie je niet aan deze vrolijke foto’s af, toch?

Ramon fotografeerde Poejan, Afzal (die wij nog kenden van hun prachtige Perzische bruiloft) en hun meisje afgelopen weekend in hun appartement in Den Haag. Omdat het prima weer was die dag konden ze ook nog even naar buiten. Even een frisse neus halen in het herfstweer. Ditmaal een shoot die van een uur of 11:00 tot in de middag was. Dat zijn net de uren dat de meeste kindjes op zich nog wel vrolijk zijn en voldoende energie hebben. Toen hun dochtertje een middagslaapje ging doen was het een prima moment om afscheid te nemen. Read More

Day in the Life | Beek en Donk

2 november 2017 | By Day in the Life | No comments

Ja! Najaar, en dus weer meer tijd om jonge gezinnen te fotograferen. Zo ook Maarten en Cheryl in Beek en Donk. We kenden hen al van hun prachtige kasteelhoeve Geldrop bruiloft, maar toen we hoorden dat ze een dochtertje hebben gekregen was het tijd om opnieuw bij ze langs te gaan. Het is niet helemaal “newborn” of “kraamshoot”, maar een kindje van 7 weken is ook nog superschatting natuurlijk.

Ditmaal dus uiteraard voor een shoot mét baby. Want babies zijn het zo waard om mooi om de foto te gaan. Liefst op een manier dat je ziet hoe ze in het gezin worden opgenomen. Want stiekem hadden Maarten en Cheryl al een gezinslid, namelijk hun labradoodle Raf. We hebben Raf ook al mogen fotograferen tijdens het aanzoek dat Maarten deed. Omdat ik zelf met zwangerschapsverlof ben, reed Ramon naar Brabant voor deze fijne shoot.

Goed, babyshoot dus. Thuis. Op een normale middag. Met borstvoeding, draagzakmomentjes, papa en mama die koken, lekker badderen en natuurlijk foto’s van het kinderkamertje. Wat een heerlijke rustige middag zo! Een lief klein meisje dat heel erg geliefd wordt door haar ouders. En als we de foto’s zien, krijgen we extra veel zin om zelf weer met zo’n hummeltje aan de slag te gaan : ) Read More